5 tips voor interieurstyling en als bonus dè gouden verkoopstyling tip

8. Verkoopstyling_Meubelhuur_Karton_Nassaukade_Amsterdam.

Wist je dat Marieke niet alleen een zeer ervaren verkoopstylist is, maar ook een interieurstylist die je helpt als je niet wilt verhuizen maar wel graag een leuke nieuwe inrichting voor je huis wilt of die je na de verkoop van je oude huis helpt om van je nieuwe huis een echt paleisje te maken?

Herken je je in onderstaande situaties? Lees dan snel deze nieuwsbrief zodat je weet wat je te doen staat:

 • Je hebt al jaren hetzelfde interieur, je wilt wel eens wat anders maar je hebt geen idee waar je moet beginnen en hoe je het aan moet pakken?
 • Je hebt een nieuw huis gekocht en wilt het direct vanaf het begin goed aanpakken. Je wilt graag professioneel advies hoe je dit het beste aanpakt en waar je op moet letten voor en tijdens de bouw van het huis?
 • Je hebt leuke nieuwe meubels gezien en bent er enorm blij mee. Maar welke kleur op de muur past er eigenlijk bij de nieuwe bank en wat kun je het beste doen met de kleur van de eetkamerstoeltjes. En dat is er ook nog verlichting en een vloerkleed, kom je er zelf niet uit?
 • Jij houdt van strak en minimalistisch en je partner voelt zich helemaal thuis in een romantische inrichting met veel kleur. Je wilt een goede combinatie van jullie stijlen maken maar komt er zelf niet uit hoe je dit kunt realiseren?
 • Je huis voelt niet als een thuis, je mist sfeer en harmonie en weet niet hoe je dit kunt veranderen?

Deze problemen kunnen je woonplezier enorm beinvloeden en dat is jammer want een fijn en sfeervol thuis is wat we allemaal graag willen.

Lees mijn top 5 tips hoe je je nieuwe interieur het beste aan kunt pakken.

En wil je hier nu juist hulp bij van de professional? Maak een afspraak met Marieke en laat je door haar hierbij helpen.

 1. Maak een kleurenplan
  Bedenkt welk pallet van kleuren je aanspreken en betrek hierin de totale inrichting van de ruimte. De muren, het plafond, de vloer en de meubels kun je mooi op elkaar afstemmen. Als je werkt met ton-sur-ton tinten krijg je een rustig effect.
  Wil je een statement maken? Kies een bijzonder element in je inrichting en geef die een opvallende kleur. Je kunt denken aan de open haard, een lange muur of kies een meubelstuk zoals de bank of een fauteuil om een statement te maken.
  Denk ook eens aan het verven van het plafond in dezelfde tint als de muur. Je verwacht het misschien niet direct, maar dit geeft juist een mooi rustig effect
 2. Denk na over de indeling van de ruimte en maak een ontwerp
  De indeling van je woonruimte is enorm belangrijk voor je woonplezier.
  Heb je mooi uitzicht of een fijne tuin waar je vanuit de woning van wilt genieten? Bedenk dan goed waar je de bank of de fauteuiltjes gaat zetten.
  Lees je graag? Dan wil je graag een leeshoekje maken met goede verlichting.
  Hou je van een sfeerhaard? Bedenk waar in de ruimte je hiervan wilt genieten. Vanaf de bank of juist als je aan de eettafel zit.
  Denk na hoe groot de tafel moet zijn, heb je vaak bezoek of zit je meestal samen aan tafel? Wat voor bank vind je fijn? Wil je dagelijks lekker voor de tv hangen? Dan is een hoekbank of een bank met een lounge-eiland belangrijk voor jou.
  En tot slot, hoeveel kastruimte heb je nodig en wat zijn je wensen hierin.
 3. Maak een verlichtingsplan
  Zeker als je gaat verbouwen of een nieuwbouwhuis hebt gekocht, is het aan te raden van te voren na te denken waar je welke verlichting wilt in de ruimte. Zolang de bouw of de verbouwing nog niet is gestart is er tijd om bij de aannemer aan te geven waar je de lichtpunten wilt hebben.
  Kies je voor dimbare spots? Deze zijn in bijna elke ruimte een echte aanrader.
  Kies je aan tafel voor een dichte lampenkap die goed licht geeft gericht op de tafel, of wil je juist een open sfeerlamp die diffuus licht afgeeft en de sfeer wat intiemer maakt? Er is geen foute keuze, het is alleen wel goed om hier op tijd over na te denken zodat je op tijd een keuze kunt maken.
  Met vloerlampen en tafellampjes kun je sfeer toevoegen, bedenk van te voren of je deze lampen dimbaar wilt hebben of niet.
  Op de plek waar jij werkt of leest wil je licht hebben dat goed zicht geeft. Nu we veel thuiswerken is het belangrijk te bedenken waar je die lamp met helder gericht licht wilt hebben.
 4. Maak een meubelplan
  Kijk goed om je heen wat jou aanspreekt. De meeste bankstellen zijn in allerlei opstellingen, materialen en kleuren te bestellen. Het gaat erom wat jij belangrijk vindt en waar je je thuis bij voelt.
  Hetzelfde geldt voor fauteuiltjes en eetkamerstoeltjes. Probeer uit wat je lekker vindt zitten en kijk vervolgens welke uitvoering, stof en kleur je wilt. Vervolgens kun je bedenken welke tafels en kasten je aanspreken.
  Kies je voor natuurlijk materiaal zoals hout of vind je een strak modern model mooier? Wil je een rechthoekige, vierkante, ovalen of ronde tafel? Zelfs een druppelvorm is te krijgen! Ook hier is de keuze weer reuze!
 5. Maak het af met leuke accessoires!
  Accessoires zijn zeer bepalend voor de uiteindelijke sfeer in je inrichting.
  Met vloerkleden en wanddecoratie kun je je eigen voorkeur voor kleuren, materialen en vormen uiting geven.
  Geef ook aandacht aan je persoonlijke bezittingen, foto’s en souvenirs. Wil je deze veel aandacht geven of subtiel een plekje geven?
  Tot slot brengen planten en bloemen leven in je huis.

Als bonus krijg je na al deze inspiratietips voor je nieuwe interieur nog 1 verkoopstyling tip!

De gouden tip: zorg voor een goede flow in je huis. Is je woning helemaal op en top gestyled met neutrale kleuren en moderne accessoires? Zorg ervoor dat de rest van het huis dezelfde sfeer uitademt. In de slaapkamers, de keuken en de badkamer zorg voor rust als je gebruik maakt van dezelfde neutrale stijl en met hetzelfde kleurgebruik werkt. Een huis dat leeg staat is om die reden veel lastiger goed te verkopen. 90% van de mensen kan niet door ‘er door heen kijken’ en ziet letterlijk wat er is; kale muren, een gebrek aan sfeer en veel werk aan de winkel. Zorg ervoor dat de pluspunten in het huis benadrukt worden en dat er een gezellig thuisgevoel ontstaat.

Twijfel je of je de tips hierboven zelf uit kunt voeren? Dat is niet zo gek, de inrichting van je huis en het bepalen van je woonstijl is een tijdrovend klusje.

Neem contact op met Marieke als je hulp van de professional wilt bij het inrichten van je huis. Marieke maakt een totaal ontwerpplan waar alle 5 hierboven genoemde stappen uitgewerkt worden in een voorstel. Jouw stijl en woonwensen staan centraal en worden samengebracht in het totaal ontwerp.
Zo kun je zonder stress genieten van een perfect ingericht thuis.