6 gouden tips van de verkoopstylist van Art Vastgoedstyling

marieke-van-ellinkhuizen

Je hebt je droomhuis gevonden en je wilt verhuizen. Hoe kun je het beste uit de verkoop  van je eigen woning halen?

Verkoopstyling in combinatie met goede woningfotografie  biedt uitkomst. Het is dé manier om de woning optimaal te presenteren zodat deze eruit  springt op de woningsites.

De eerste indruk  

Je woning krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken. 90% van de kijkers  besluit in de eerste minuut al (onbewust) om een huis wel of niet te kopen. ‘Een goed  gevoel’ speelt hierbij een heel belangrijke rol. De eerste indruk van je huis verdient dus  heel veel aandacht.

We geven je hieronder 6 stylingtips waarmee je woning positief opvalt op de woningsites  en tijdens de bezichtigingen.

De koper is op zoek naar een woning waar hij zijn “thuis” van wil maken, niet naar het  huis van iemand anders dat hij misschien wil kopen. Presenteer je huis daarom zo  neutraal mogelijk. Pak persoonlijke spullen alvast in en vervang accessoires met felle  kleuren of drukke prints. Laat de kijkers zich focussen op de mogelijkheden van de  woning en laat ze dromen over hoe het zou zijn wanneer zij er zouden wonen. Zorg  dat de pluspunten van jouw woning opvallen en voorkom dat ze afgeleid worden door  de inrichting. Ruim goed op en schilder de wanden in lichte, neutrale kleuren. 2. Duidelijke functie van de ruimtes

Geef iedere ruimte in huis een duidelijke functie zodat kopers de mogelijkheden van  een ruimte zien. Maak van een rommelzolder of rommelkamer een extra slaapkamer  door er een bed te maken. (Van de ingepakte verhuisdozen of een opblaasbaar  luchtbed met een sprei en een mooie voetensprei erover en wat kussens maken we al  een bed!). Zo lijkt het huis opeens meer ‘functionele’ ruimtes te hebben 3. Creëer ruimte

Kopers willen vaak een groter huis dan het huis waar ze vandaan komen. Zorg daarom  dat je de ruimte in je woning goed laat zien. Laat een paar grote basismeubels staan en  haal de rest zoveel mogelijk weg. Benadruk de pluspunten die jouw woning uniek  maken zoals een schouw of openslaande deuren naar de tuin. Zorg er daarnaast voor  dat er genoeg ruimte is om door je huis te lopen.

  1. Houd je huis neutraal De koper is op zoek naar een woning waar hij zijn “thuis” van wil maken, niet naar het  huis van iemand anders dat hij misschien wil kopen. Presenteer je huis daarom zo  neutraal mogelijk. Pak persoonlijke spullen alvast in en vervang accessoires met felle  kleuren of drukke prints. Laat de kijkers zich focussen op de mogelijkheden van de  woning en laat ze dromen over hoe het zou zijn wanneer zij er zouden wonen. Zorg  dat de pluspunten van jouw woning opvallen en voorkom dat ze afgeleid worden door  de inrichting. Ruim goed op en schilder de wanden in lichte, neutrale kleuren.
  2. Duidelijke functie van de ruimtes Geef iedere ruimte in huis een duidelijke functie zodat kopers de mogelijkheden van  een ruimte zien. Maak van een rommelzolder of rommelkamer een extra slaapkamer  door er een bed te maken. (Van de ingepakte verhuisdozen of een opblaasbaar  luchtbed met een sprei en een mooie voetensprei erover en wat kussens maken we al  een bed!). Zo lijkt het huis opeens meer ‘functionele’ ruimtes te hebben
  3. Creëer ruimte Kopers willen vaak een groter huis dan het huis waar ze vandaan komen. Zorg daarom  dat je de ruimte in je woning goed laat zien. Laat een paar grote basismeubels staan en  haal de rest zoveel mogelijk weg. Benadruk de pluspunten die jouw woning uniek  maken zoals een schouw of openslaande deuren naar de tuin. Zorg er daarnaast voor  dat er genoeg ruimte is om door je huis te lopen.  
  4. Opgeruimd en schoon!
    Ruim alle overbodige spullen in huis op en wees hierbij kritisch. Hoe minder spullen,  hoe beter. Laat alleen de dagelijkse gebruiksvoorwerpen staan en doe de rest in  manden, dozen en bakken. Ruim kasten en bergruimtes ook goed op zodat je ruimte  maakt om de dozen en manden te plaatsen tijdens de bezichtigingen. Schakel buren en  familie in en informeer of je daar wat dozen kwijt kan tijdens het verkoopproces. Je  kunt ook tijdelijk een opslagruimte huren. Denk ook aan jassen en schoenen in de hal,  overbodige cd’s en boeken in de woonkamer, dode planten in de tuin, knuffels en  speelgoed van de kinderen.Het is belangrijk dat je huis brandschoon is. Met name de keuken en badkamer kunnen  niet schoon genoeg zijn. Denk aan een hotel waarin iedereen meteen in de badkamer  kijkt of die wel schoon is. Een frisse geur in de badkamer en in de keuken geeft een  schoon gevoel. Pak schimmel- en vochtplekken grondig aan.
  5. Verlichting en sfeer Zorg voor zoveel mogelijk licht in huis. Open de gordijnen en gebruik lichte kleuren  op de muren: deze weerkaatsen het licht waardoor een ruimte groter lijkt. Verlicht ook  donkere hoekjes in huis; sfeerverlichting brengt gezelligheid en sfeer.
  6. Reparatie van achterstallig onderhoud Mensen hebben het vaak druk met werk en gezin en kopen het liefst een huis waar niet  veel meer aan hoeft te gebeuren. Afgebladderde verf, waterschade, loszittende plinten,  lekkende kranen of piepende deuren kunnen (wellicht onterecht) het gevoel geven dat er nog veel gedaan moet worden. Zorg er daarom voor dat er geen achterstallig  onderhoud is zodat kopers hier niet “doorheen” hoeven te kijken.

Ja ik wil een verkoopstyling advies