Tips om je woning verkoopklaar te maken

Je huis verkopen

Stijl is alles – en dat geldt al helemaal als het gaat om de inrichting van je huis. Het interieur bepaalt of jouw huis ook echt een thuis wordt. Stijl is natuurlijk ook erg persoonlijk, maar daarmee is niet gezegd dat je nooit de hulp van een deskundige zou kunnen inroepen. Bij een goed interieurontwerp komt namelijk wel meer kijken dan alleen een likje verf aan de muren en een markante lamp in de hoek. Bovendien kan de juiste styling ervoor zorgen dat je woning zo goed mogelijk uit de verf komt op Funda.

Om zowel onze kopende als onze verkopende klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken wij bij B&F daarom samen met twee dames die werkelijk alles weten over stijl. Verkoopstylist Marieke richt zich in het bijzonder op de verkoopmarkt en staat onze klanten met raad en daad bij om hun huis in korte tijd verkoopklaar te maken. Interieurontwerper Vanessa richt zich op een iets breder publiek: met een duidelijk, passend en samenhangend interieuradvies helpt zij iedereen uit de brand die zelf even door de stijlbomen het bos niet meer ziet.

Tips om je woning verkoopklaar te maken, interview met Marieke:

Hoi Marieke! Leuk dat je ons een kijkje wilt geven in wat je doet. Kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Marieke van Ellinkhuizen en mijn bedrijf heet Art Vastgoedstyling. Ik help mensen om hun huis verkoopklaar te maken zodat het zo snel mogelijk en voor de hoogste prijs verkocht wordt. Ik verzorg de verkoopstyling van woningen en ben daarnaast beeldend kunstenaar. Ik heb een aantal jaren de kunstacademie gevolgd en maak schilderijen, die ik weer gebruik bij het stylen van huizen. Ook geef ik schilderles en schilderworkshops aan kinderen en volwassenen.
Ik hou ervan om mooie dingen te maken. Wat ik echt te gek vind, is als een huis al meer dan een jaar geen kijkers trekt en er na mijn hulp – door verkoopstyling toe te passen – een doorbraak komt. Als de woning dan korte tijd later goed wordt verkocht, geeft dat ontzettend veel voldoening.

Verkoopstyling? Wat is dat precies?

Verkoopstyling, of home staging zoals het in de VS heet, is een hele effectieve marketingtool die ervoor zorgt dat een woning voor een breed publiek aantrekkelijk is. In Amerika is home staging de norm: ieder huis dat in de verkoop gaat, wordt eerst ‘gestaged’. Ook in Nederland is verkoopstyling in opmars, maar nog niet alle makelaars maken er gebruik van. Het is echter bewezen dat een gestyled huis sneller verkoopt – en in tachtig procent van de gevallen zelfs voor een hogere prijs dan een huis dat niet gestyled is.
Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Dat geldt ook voor de presentatie van je woning op de woningsites. Een potentiële koper neemt binnen drie seconden de beslissing om door te klikken naar de woning, of om verder te zoeken. De eerste vijf foto’s zijn daarom superbelangrijk. Door je woning optimaal te presenteren, creëer je een grotere vraag naar jouw woning en maken meer kopers een afspraak voor een bezichtiging. Dit zorgt ervoor dat de woning sneller en beter verkocht wordt. Marketing wordt succesvol gebruikt voor allerlei producten. Voor een grote gebeurtenis als de verkoop van je huis, is verkoopstyling dé marketingtool die je als verkoper absoluut moet willen gebruiken om een optimaal resultaat te behalen tijdens het verkoopproces.

Heb je nog tips voor de klanten van B&F om zelf alvast aan de slag te gaan?

Wat het altijd heel goed doet, is alle ruimtes in je huis een duidelijk zichtbare bestemming te geven. Zo kun je bijvoorbeeld een rommelkamertje in een oogwenk omtoveren tot een volwaardige slaapkamer door er een bed in te plaatsen. En daarvoor heb je niet eens een extra bed nodig! De persoonlijke spullen in de kamer die meeverhuisd worden, pak je alvast in verhuisdozen. Van die ingepakte verhuisdozen kun je dan gemakkelijk een bed maken door er beddengoed en een mooie sprei overheen te leggen. Nog een paar kussens erop en op een goed genomen foto is ‘het bed’ niet langer van echt te onderscheiden. Je laat zo aan de kopers zien dat de woning een extra slaapkamer heeft waar makkelijk een bed in past. En een extra slaapkamer maakt de woning meer waard dan een rommelkamer!
Zo zie je dat je met slechts een paar kleine aanpassingen al een enorm resultaat kunt bereiken – en het hoeft ook helemaal niet veel geld te kosten. Als je benieuwd bent naar meer handige tips, of juist behoefte hebt aan persoonlijk stijladvies, neem gerust eens contact op. Ik kom graag bij je thuis langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ja ik wil een verkoopstyling advies